zondag 21 februari 2010

Zo kan het dus ook


De afgelopen week hebben wij natuurlijk,net zoals heel Nederland,naar de Olympische spelen gekeken. We hebben Sven Kramer zien winnen, Annette Gerritsen, Laurien van Riessen en natuurlijk Mark Tuitert. We hebben gezien hoe Erica een uitglijder had. En wat mij nog het meest heeft verbaasd, de huldigingen in het HHH oftewel het Holland Heineken Huis. Bij voetbal slaan de supporters elkaar de hersens in of klinken er allerlei enge ziektes op de tribunes, maar in het HHH is het één groot feest. Een hele grote gouden medaille komt van achteruit de zaal keurig naar voren, de Prins van Oranje staat hossend op het podium en iedereen is blij.
Waarom kan dat hier wel en bij voetbal niet????? En kom niet aan met tegenstrijdige belangen, want als het Nederlandse voetbalelftal speelt wordt er ook wel ergens een binnenstad vernield.In plaats van een stadionverbod kunnen ze de raddraaiers misschien verplicht naar Thialf sturen om eens een kijkje te nemen.

3 opmerkingen:

Hermanus zei

Zal ik daar uit beveiligingsoogpunt 's even antwoord op geven?

Het HHH is een besloten ruimte waar alleen geregistreerde piepels binnen kunnen komen. Eromheen krioelt het van beveiligingspersoneel.
Bij een binnenstad is de controle ietwat moeilijker.

Ik hoop dat je met deze uitleg kunt leven.

sunseekers zei

Beste Hermanus, waar zijn die beveiligers dan in de stadions???????????????????????????

Zustertjen zei

Nee het zit zo:

Bij een teamsport krijg je gedonder, maar bij een individuele sport niet.

het heeft alles te maken met rivaliteit. De individu op het sportveld heeft geen hekel aan de andere sporter.
Bij teams is er een soort van saamhorigheid die "indringers" moet bevechten. En dat slaat over op de aanhangers.
Snappie?