vrijdag 26 december 2008

1e Kerstdag



Vandaag zijn we naar wel twee kerkjes geweest. Die in Catral en in Almoradi. Niet om de mis te volgen, want die is in het Spaans, maar om Zustertjen en Hubbie de kerststallen te laten zien. Ze bouwen hier vlak bij of tegen de kerk aan een hele kerststal in de breedste zin van het woord. Hele dorpjes maken ze, kompleet met verlichting en waterpartijen. Best de moeite waard om een keer te hebben gezien. Daarna hebben we om een redelijke tijd, namelijk 4 uur s'middags, genoten van een overheerlijk kerstdiner, door Mien Moat bereid. Kipsalade vooraf, Varkenshaas omwikkeld met bacon, gegratineerde bloemkool, gebakken aardappelen, tutti frutti, sperciebonen met ui en spekkies, cranberry compote en papaya als hoofdgerecht, en natuurlijk een overheerlijk toetje, notentaart met ananas, ijs met slagroom en chocoladesaus om het af te maken een heerlijke Irishkoffie na. Echt Genieten. Wel twee dagen werk voor Mien Moat, maar ik heb hem niet horen klagen. Het enige nadeel van al dat lekkere eten is dat volgende week het slot weer op mijn mond gaat.(Op de foto, het voorgerecht)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook wij hebben de feestdagen weer overleefd en Leo gaat zich nu een paar uurtjes in de sportschool vermaken. Ik zit lekker voor de tv met mijn kindjes, een bakkie en de left-overs. Wat is het leven toch mooi!!! xxx

Zustertjen zei

och het eten was zo lekker. De calo-tjes vallen nog wel mee als je er die twee tonnetjes met overheerlijke Engelse zoete rakkers tegenover zet. Enne Moat: nogmaals veel dank voor dit superdiner ( en de rest)