zondag 12 juli 2009

Aanloop naar 14 juli

In aanloop naar 14 juli, is hier vandaag de rommelmarkt begonnen. Het hele dorp (175 mensen) verkoopt zijn overtollige deuren,ramen,borden en allerlei ander gerei.
Omdat wij van onze Schoonzus en haar man een antiek bordenrek hebben gekregen, vond ik het wel een goed idee om naar oude Franse borden te gaan zoeken.
De afspraak met E en B om om half 9 koffie te drinken en dan de markt op te gaan om te kijken. Om 12 uur nog een keer rond te lopen en dan om een uur of 5 datgene te gaan kopen wat we hebben wilden. Het is niet gelukt.

De eerste ronde ging goed. We kwamen thuis met twee borden, een Franse politiepet en een oude kast. Morgen daar de foto's van.

Toen we thuis kwamen, hadden we visite van de makelaar met zijn twee kinderen, de kindertjes gingen ook hun spulletjes verkopen en de makelaar en zijn vrouw zaten de gehele verdere dag bij ons in de keuken.

Om drie uur zouden we voor de tweede ronde, toen 2 franse mensen aan kwamen lopen met een fietser. Dat was een Nederlander die een kampeerplek zocht voor de nacht. Geen probleem zei E. zet je tent maar in de wei, zo geschiedde.

Onze tweede ronde is ook tevens onze laatste ronde geworden, want bij thuiskomst hebben we de 2 fietsers uitgenodigd om ons huisje te bekijken aan de binnenkant, omdat ze niet snapte dat er in de bouwval werkelijk gewoond werd. Ze waren aangenaam verrast.

Efin, wijntje, nog een wijntje, makelaar.vrouw en kindertjes waren er ook nog steeds, nog een wijntje, stukje kaas en voor we het wisten was het etenstijd. Makelaar en vrouw en kindjes gingen (eindelijk) naar huis en moat heeft samen met B, een fantastische maaltijd in elkaar getimmert voor de fietsers en voor onszelf. Heerlijk gegeten en veel gelachen. De fietsers gingen om half 10 naar hun mandje, gevoed en gelukkig. Moat geniet nu even van de tour, want die heeft hij natuurlijk mooi gemist met al die visite.





4 opmerkingen:

Hermanus zei

Is die laatste foto een scène uit Allo Allo?

sunseekers zei

@ Nee, het is onze huisbaas maar, die houdt wel van een geintje

Zustertjen zei

Meer iets van de opa uit Flodder.

Maar ik geloof dat wij niet meer langs hoeven te komen, want de camping is vol en jullie hebben meer dan genoeg aanspraak!

sunseekers zei

@ voor sommige mensen is er altijd plaats in de herberg, dus niet op het laatste moment terugkrabbellen hoor