Vandaag hadden we een internationaal bijelkaar geraapt avondmaal. De Duitse buurman van twee plaatsen verderop bracht reibekuchen, dat zijn pannekoeken van geraspte aardappel met kruiden , uien en veel, heel veel knoflook. Heerlijk, maar we hadden net de middagbam naar binnen. Moat stelde voor om ze te bewaren voor de avondmaaltijd. Dus hadden we vanavond Duitse reibekuchen met Hollandse appelmoes en we hadden ook nog een pot met Engelse uienchutney gekregen van Zustertjen. Dit alles gecombineerd met een Spaans kipfiletje was het dus van alles wat, maar vooral heerlijk
3 opmerkingen:
Hoezo ENGELSE uitenchutney?
De uien komen gewoon uit de Polder en ik heb ze in deze Hollandse keuken geschild, gesneden en verwerkt.
Maar eh, Hubbie ( en ik) willen graag het recept van deze Reibekuchen.
Hubbie wil weten of de beste man toevallig dezelfde naam draagt als onze Sint (er)....
@ Nee, deze man heet Franz-Jozef, maar zal morgen gelijk achter het recept aan gaan. Wel erg vet hoor. Ik kan ze wel gaan verzamelen, want elke Duitser heeft zijn eigen recept, net als wij bij pannekoeken.
Is de man geen oostenrijker dan?
Ja ik weet dat het calobommen schijnen te zijn.
Maar een keertje proberen kan toch geen kwaad. Kan Hubbie zijn best wel voor doen!
Een reactie posten