zondag 26 oktober 2008

junkmail

Zoals iedereen hebben wij last van junkmail in onze mailbox. Gemiddeld komen er zo'n twintig junkmails per dag binnen. We proberen van alles om de schade te beperken. We deleten en voegen de afzenders toe aan de zwarte lijst. Maar de stomme dingen blijven binnenkomen. Van advertenties over viagra en aanbiedingen om te chatten met dames. Ze willen eigenlijk gewoon dat we van alles bestellen op het internet. Ik zou wel van die troep afwillen, maar hoe. Gisteren bij Hubbie en Zustertjen geinformeerd hoe we dat aan zouden moeten pakken. Zij raadde ons aan om een andere mailboxaanbieder te kiezen. Hebben we geprobeerd, maar als we dat doen zijn we alle adressen en mails die we willen bewaren kwijt. Hoe te handelen, wij weten het niet. Heeft een medeblogger soms een oplossing. Heel graag

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoihoi, ik heb twee tips voor je om aan spam te ontkomen, zoveel mogelijk welteverstaan:
a. je laat nooit het 'voor-serieuze-zaken-only' emailadres achter op websites maar maak een Yahoo!-account aan. Ik heb zo'n account en zij hebben een zeer goed werkend spamfilter: spam gaat in een aparte map en ik heb deze map zodanig ingesteld dat spam wordt verwijderd bij ontvangst en wel meteen. Je gebruikt zo'n Yahoo!-account als webmail (de berichten vervuilen dus niet je emailbox).
Of:
b. je installeert het gratis programmaatje ePrompter: hierop kun je je emailaccount updaten maar de mail wordt niet binnengehaald. Je bekijkt de berichten: welke je houden wilt en welke je wilt verwijderen. De te verwijderen berichten kun je aanvinken en daarna geef je een Update Mail commando. De aangevinkte berichten worden nu verwijderd (van de server van je provider). Vervolgens open je je emailprogramma en haal de (overgebleven/serieuze) berichten binnen.
Het heeft geen zin om een zwarte lijst o.i.d. aan te leggen in je emailprogramma; spammers gebruiken steeds andere afzenders dus het bericht wat jou vandaag niet bereikt, bereikt jullie morgen wel.
Groeten uit Amsterdam, Simon

Zustertjen zei

Nou je kunt je mailadressen uitprinten (volgens mij kun je ze ook exporteren naar de andere )en toevoegen aan je nieuwe account. En je bewaarmailtjes kun je uitprinten of opslaan als worddocument.

lijkt me makkelijker dan joehoe, joehoe

toedeloe for joe en veel suc6