vrijdag 8 mei 2009

Dagje cultuursnuiven


Vandaag met vriendin samen een dagje uit geweest. Al een jaar of 8 lopen wij in deze regio rond, maar we waren nog nooit met het toeristentreintje mee geweest. De gemeente Guardamar del Segura organiseert historische tochten met gids. Onze gids van vandaag heet Maureen en komt uit Schotland. Spreekt goed Engels en is duidelijk te verstaan. Eerst in de casa cultura een film bekeken over het dorp, het meeste hadden we al wel eens gezien, maar wisten nooit wat het was of wat het betekende. Ons eerste tochtje in het treintje was naar de kweektuin van Mira Hij is de geleerde die er voor heeft gezorgd dat er hier nu duinen zijn en wij hier dus kunnen verblijven zonder onder te stuiven.

Daarna naar de opgravingen. Er zijn hier ruines gevonden van 800 jaar voor Christus.

En nog geen 200 meter verderop een komplete Moskee en dorp van 700 na Cristus,
Ze weten dat het een Moskee was door de gebedsruimte die in elke "woning"is terug gevonden, het ronde ding dat jullie op de foto zien is zo'n gebedsplek.

Daarna door naar het oude kasteel, tenminste naar de enige muur die nog is overeind gebleven na de grote aardbeving van 1829. Daar zijn ook nog resten gevonden van de Iberico periode, dus al met al een hele leerzame dag. Voor de mensen die ons in de loop der jaren hebben bezocht, jongens wat een gemiste kans. Voor degene die ons in de toekomst met een bezoek gaan verblijden: jullie weten alvast waqt we zeker gaan doen.


Natuurlijk wel met een lekker terrasje afsluiten.

2 opmerkingen:

Zustertjen zei

O leuk en gaan wwe dan ook nog naar een heel klooster?

hihihihiih

sunseekers zei

@ Als we hem kunnen vinden wel hahahahaha