maandag 25 mei 2009

Eco-camping

Ons "winterverblijf"is een ecocamping. De meeste dingen worden gerecyceld. Het plastic wordt hier al sinds jaar en dag in de gele tonnen gedaan. Het glas gaat in de rode en het papier gaat in de blauwe tonnen. Het restafval gaat in de zwarte bak.
Ik vind dat helemaal geweldig, het kost bijna geen moeite en je doet er niemand kwaad mee. Zelf laat ik ook nooit rotzooi op straat achter, toen we de boot nog hadden en regelmatig op het water verbleven ging er niets overboord, zelfs op mijn etensbord blijft er niets achter, maar dit terzijde.
Om toch de nodige schaduw op onze camping te garanderen hebben ze bomen aangeplant. Verschillende soorten, de meeste bladverliezend, omdat we natuurlijk in de winter geen schaduw willen, maar zon.
Op ons plekkie staan aan de voorzijde van het perceel 2 moerbeibomen, prachtig mooi, met grote groene bladeren die nu ook nog volop in bloei staan.
Het nadeel van deze bomen is dat ze vruchtdragend zijn, niet van die lullige besjes, maar serieuze knotsen van braamachtige bollen. Je kan ze eten en ze smaken best zoet. Je kan er ook jam van maken(zeggen ze).
Maar het ergelijke van deze vruchten is dat: als ze uit de boom vallen, ze op de grond exploderen en uitelkaar vallen in kleine bolletjes waar de vogeltjes gek op zijn en een vieze plakkerige vlek achterlaten. De vogeltjes schijten dan weer op de tent en is het niet meer milieuvriendelijk. De resten die onder je slipper blijven plakken, zitten in no-time in het kleed in de tent, dus ook niet zo fijn, maar het allerergste is het voor Moat, die werd vanmorgen "bekogelt" toen hij rustig onder de boom zat te lezen




4 opmerkingen:

Zustertjen zei

Oh ik wil er wel jam van maken. Maar wanneer bloeit het boompie zei je?

sunseekers zei

@ NU NU NU NU NU NU en nog een week of 2

Zustertjen zei

Moet je maar even wat komen brengen, ken ik er sjam van moaken.

Smitsky zei

Oorlog buiten de tent, dus?