zaterdag 16 mei 2009

Feest



Het is weer feest in Spanje. Elke aanleiding hier in Spanje is het excuus voor een feest. Dit weekend is het feest van St. Isidro.
Het is al een feestdag sinds 1621. Ik denk dat menig Spanjaard niet meer weet dan wij, maar het is een lang vrij weekend.
St. Isidro is heilig verklaart door de paus, 40 jaar na zijn dood. Het schijnt dat hij eerst zijn zoon terug gehaald heeft van de dood, en ook zou hij zijn vrouw weer tot leven hebben gewekt.Verder schijnt hij erg goed geweest te zijn voor gehandicapten, ouderen, armlastigen en zieken. En liep hij de deur plat in de kathedraal van Madrid. Aldus genoeg reden om hem heilig te laten verklaren. Vanavond is er weer een processie in het dorp met muziek. Die begint vanavond om 22.00 uur en wordt afgesloten met vuurwerk. Dat wordt weer een latertje vanacht, want eer dat de Spanjaarden uitgeknalt zijn, liggen wij allang op 1 oor.

3 opmerkingen:

Hermanus zei

Shit, 10 uur vanavond red ik niet meer. Kun jij voor mij er een unit op proosten?

Rue de Bouzy zei

Ha, dat is leuk, wij weten ook altijd wel ergens een feestje voor te verzinnen. Vanavond was het een bbq in de hoop dat Robin de komende weken goed door zijn examens komt en slaag voor de HAVO........, dan komt binnenkort nog het feestje voor het overgaan van Joran. Daarna hoop ik ook een feestje voor het slagen voor het toelatingsexamen van Robin etc.etc.etc.etc.etc.etc.

Genoeg redenen te bedenken dus. :)

Zustertjen zei

Kon die gozerd dan niet zorgen dat zijn zoon en vrouw hem tot leven wekten?
Tss.